Članak

Podizanjem zastave na Humu počelo obilježavanje Dana državnosti BiH

Ovom odgađaju prisustvovao je i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. 

SARAJEVO, (Patria) - Podizanjem zastave na brdu Hum iznad Sarajeva i zvanično je  počelo obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Svečanom činu podizanja državne zastave prisustvovao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. 

Ovom odgađaju prisustvovao je i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. 

"Vjerujem da će vrlo brzo doći dan kada će se na cijeloj teritoriji BiH obilježavati 25. novembar kao Dan državnosti. Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u ukupnoj historiji BiH, ovo je dan kada je obnovljena državnost BiH, njen suverenitet i teritorijalni integritet, te promovirana ravnopravnost svih naroda i građana", kazao je Džaferović nakon podizanja zastave.

Džaferović smatra i da neće biti dobro sve dok se svakom čovjeku u cijeloj državi ne osiguraju jednaka prava, bez obzira gdje on živio.

"Posebnu odgovornost u tome imaju političari, naročito u izjavama koje daju u javnost. Mi smo prije dan ili dva svjedočili jednoj vrlo ružnoj, anticivilizacijskoj izjavi, koja je otprilike glasila da je BiH zajednička, a da je RS samo srpska. To je prvo netačna izjava, a onda je necivilizacijska. To je izjava koja opravdava postojeću i opravdava nove diskriminacije unutar BiH", istakao je Džaferović.

#BiH #ŠefikDžaferović #Hum #DanDržavnostiBiH #ZastavaBiH