Članak

Provokacija: Srbijanska zastava i transparent podrške Principu na Latinskoj ćupriji

Na društvenim mrežama sinoć je objavljena fotografija grupe mladića kod Latinske ćuprije u Sarajevu sa srbijanskom zastavom i transparentom na kojem piše „Srpski princip zauvek živi“, prenosi NAP.

Na društvenim mrežama sinoć je objavljena fotografija grupe mladića kod Latinske ćuprije u Sarajevu sa srbijanskom zastavom i transparentom na kojem piše „Srpski princip zauvek živi“, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Fotografija je, između ostalog objavljena i na Facebook stranici Sarajevo Grad, a izazvala je oštre reakcije građana od kojih su mnogi ovo doživjeli kao provokaciju. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) rekao da je i on čuo za fotografiju, ali da niko nije podnio nikakvu zvaničnu prijavu. 

- Nemamo ništa zvanično prijavljeno policiji - rekao nam je Nefić. 

Nije poznato porijeklo fotografije niti vrijeme kada je načinjenja, ali je jasno da je riječ o svježem „uratku“, obzirom da se na slici vidi pano sa najavom obilježavanja 100. godina sarajevskog atentata.

Sinoć je u Vijećnici zvanično obilježena 100. godišnjica atentata, nakon kojeg je počeo Prvi svjetski rat, a tim povodom je održan koncert Bečke filharmonije u prisustvu visokih zvaničnika iz Evrope i regiona, javlja NAP. 

#BiH