Članak

Na današnji dan preminuo Ismir Pintol

Trofej se dodjeljuje najborbenijem igraču Sarajeva, po izboru navijača, jer je takav bio i Ismir, borben do zadnjeg daha sa šalom Sarajeva oko vrata.

Na današnji dan 2002. godine je preminuo Ismir Pintol, piše novinska agencija Patria. Ismir Pintol je bio samo jedan od dječaka koji vole igru, druženje i fudbal. Sve što ga je razlikovalo od njegovih vršnjaka je bila velika ljubav za FK Sarajevom koje je volio neizmjerno, i koje će uvijek voljeti njega, poručuju iz FK Sarajevo.

Nakon sto ga je teška bolest uzela sebi i otrgla iz zagrljaja mladosti, Horde zla su odlučile da jedan od načina da sjećanja na Ismira bude trofej koji nosi njegovo ime i simbolizira sve ono sto je Ismir osjećao prema Fudbalskom klubu Sarajevo. Trofej se dodjeljuje najborbenijem igraču Sarajeva, po izboru navijača, jer je takav bio i Ismir, borben do zadnjeg daha sa šalom Sarajeva oko vrata. 

- Ismir je bio veliki navijač i zaljubljenik Fudbalskog kluba Sarajevo. Sa bordo šalom oko vrata proživio je posljednje trenutke svoga života – stoji na zvaničnoj facebook stranici FK Sarajeva.

 

#BiH