Članak

Osramoćen negator genocida: Slike svojih genitalija slao sljedbenicima!

Američki kolumnista Džon Šindler, autor knjige „Unholy Terror“ u kojoj se negira genocid u Srebrenici osramoćen je u američkoj javnosti, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Američki kolumnista i konzervativac Džon Šindler, autor knjige „Unholy Terror“ u kojoj se negira genocid u Srebrenici osramoćen je u američkoj javnosti, nakon što je jednoj od svojih fanova na društvenoj mreži slao seksualne poruke i sliku svog polnog organa, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Šindler je bivši američki obavještajac, univerzitetski profesor i ekspert za sigurnost, no posljednjih godina se u javnosti isticao negiranjem genocida u Srebrenici te se pojavio u nekoliko video uradaka u kojima zastupa teze negatora historijskih činjenica.

Na društvenim mrežama je bio izuzetno aktivan za svojim desničarskim stavovima i imao veliki broj pobornika. Međutim, Šindler se sada našao u srcu skandala, zbog čega je potpuo izbrisao sve svoje profile na društenim mrežama.

Naime, Šindler je ženskoj osobi koju je upoznao na intenetu, a koja je bila njegov sljedbenik, slao seksualne poruke, i na kraju i sliku svog polnog organa. No, na koncu je cijela prepiska i slika osvanula na internetu, a Šindler koji je u početku sve negirao se morao izvinuti korisnicima i nestati sa interneta, prenosi NAP. 

 

#BiH