Članak

Rijaset pozvao vlasti da olakšaju uvjete rada vjernicima tokom ramazana

Rijaset Islamske zajednice u BiH pozao je sve ustanove, javna preduzeća i organizacije u BiH da građanima dodatno olakšaju uvjete posta tokom mjeseca ramazana, javlja Patria.

Rijaset Islamske zajednice u BiH pozao je sve ustanove, javna preduzeća i organizacije u BiH da građanima dodatno olakšaju uvjete posta tokom mjeseca ramazana, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Rijaset Islamske zajednice preporučuje ustanovama, preduzećima i organizacijama da, u granicama objektivnih mogućnosti, građanima dodatno olakšaju uvjete rada tokom ovog mjeseca.

Iz Rijaseta pozivaju javna komunalna preduzeća koja vrše usluge snabdijevanja vodom, energentima ili prijevoza da imaju u vidu potrebe građana za ovim uslugama posebno u prediftarskom (16,00 -21,00 h) i sehurskom (02,00 - 03,00 h) vremenu, u smislu smanjenja ili adekvatne vremenske preraspodjele redukcija ili isključenja.

- Preporučujemo da se gradski prijevoz u većim urbanim sredinama pojača u terminu odlaska i povratka sa teravih-namaza (22,00 – 24,00 sata), apelirali su iz Rijasta, piše Patria.

#BiH