Članak

Magazinović: Ako smijene Lagumdžiju, SDP ide iz vlasti, a BiH ostaje bez VM!

Ako bude smijenjen Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova BiH, svi kadrovi Socijaldemokratske partije će se povući, izjavio je Saša Magazinović za NAP.

Ako bude smijenjen Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova BiH, svi kadrovi Socijaldemokratske partije će se povući i otvoriti prostor nekome ko ima parlamentarnu većinu, ako takav postoji, izjavio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Za četvrtak je zakazana sjednica Parlamenta BiH, a na kojoj će biti riječi o inicijativi Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić za smjenu Lagumdžije i ministra odbrane Zekerijaha Osmića. No, Magazinović tvrdi da SDP nije puno trošio vijeme na tu prijetnju, čak i nakon što je SDA najavila da će podržati zahtjev SBB-a.

- SDP je jasan, ako bude smijenjen Lagumdžija, svi ljudi iz SDP-a će se povući i otvoriti prostor drugima. Sama inicijativa je predizborna i neozbiljna. SBB je inicijativu pokrenuo iz njima poznatih razloga, ali ti ljudi  moraju biti svjesni da se igraju sa državom. Jer, ako budu smijenjeni Lagumdžija i Osmić, Vijeće ministara BiH će ostati bez Bošnjaka i faktički više neće postojati. Nisam optimist kako bi se onda formiralo novo Vijeće ministara – kaže Magazinović.

Govoreći o tome da li SDP odgovornijim smatra SBB koji je pokrenuo inicijativu ili SDA koja je najavila da će je podržati, Magazinović kaže svako snosi svoju odgovornost.

- SDA nije u prilici da bira ljude za SDP. Mislim da SDA ima veliku odgovornost, posebno znajući šta mogu proizvesti ukoliko dođe do smjena – dodaje Magazinović za NAP.     

#BiH