Članak

Šta radi Tužilaštvo KS: Još traje istraga o smrti Have Dovadžija!

Istraga saobraćajne nesreće koja se dogodila 1. aprila u Nedžarićima u kojoj je smrtno stradala Hava Dovadžija (1987.) još uvijek je u toku. Vozač automobila Semir Rastoder (25) je na slobodi, a Kanto

Istraga saobraćajne nesreće koja se dogodila 1. aprila u Nedžarićima u kojoj je smrtno stradala Hava Dovadžija (1987.) još uvijek je u toku. Vozač automobila Semir Rastoder (25) je na slobodi, a Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo još uvijek poduzima istražne radnje, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

- Protiv S.R., osumnjičenog zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, a sve u cilju donošenja konačne tužilačke odluke, preduzimaju se  određene istražne radnje, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena – navodi portparol Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, krajem aprila očekivali su se nalazi vještačenja koje je naredilo Tužilaštvo, a prema kojima se trebala odrediti i konačna tužilačka odluka u ovom predmetu.

Rastoder je prema izjavama očevidaca velikom brzinom prošao kroz crveno svjetlo te udario Havu Dovadžija na pješačkom prijelazu. Iza Have su ostale dvije maloljetne kćerke starosti šest mjeseci i pet godina, a 6. aprila organizirani su i mirni protesti oko 2.000 građana zbog puštanja Rastodera na slobodu, piše Patria.

#BiH