Članak

Beograd: 13. maja susret privrednika metalskog i elektro sektora iz regiona

Učešće na Poslovnim susretima je besplatno. Rok za dostavljanje prijava je 8. maj, prenosi Patria.

Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, Privrednom komorom Srbije, te drugim partnerima, organizuje regionalni Poslovni susret privrednika metalskog i elektro sektora zemalja regiona u okviru 58. Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća, koji će se održati u periodu 12. - 16. maja 2014. godine održati u Beogradu, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Poslovni susreti će održati 13. maja.2014. godine u hali 3 Beogradskog sajma sa početkom u 11:00 sati. Tokom susreta predviđeni su bilateralni razgovori.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, najznačajniji je privredni i tehnološki događaj u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, koji ima izuzetan utjeca na budući razvoj industrije u regionu.

Regionalni susret metalskog i elektro sektora ima za cilj unapređenje i proširenje privredne saradnje, definisanje i razradu zajedničkih ciljeva poput povećanja izvoza i uspješnijeg zajedničkog nastupa putem sektorskog povezivanja.

Učešće na Poslovnim susretima je besplatno. Rok za dostavljanje prijava je 8. maj, prenosi Patria. 

#Biznis