Članak

1996. godine sam ostvario dječački san

Preživite cijeli rat, vratite se na svoju Grbavicu, na svoj stadion u najdražem dresu i postignete taj go. To je ostvarenje dječačkih snova, kazao je Bulend Biščević strijelac gola u prvom poslijeratn

Preživite cijeli rat, vratite se na svoju Grbavicu, na svoj stadion u najdražem dresu i postignete taj go. To je ostvarenje dječačkih snova, kazao je Bulend Biščević strijelac gola za domaćine u prvom poslijeratnom derbiju gradskih rivala FK "Željezničara" i FK "Sarajevo" 1996. godine u ekskluzivnom razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria.

- To je sada već postala antologija. Na jedan način svake godine svi se sjećamo toga. Mnogi su davali golove, mnogi su postizali i veće sportske rezultate, ali eto taj go ostaje za pamćenje i za povijest i da se sutra moja djeca s ponosom toga sjećaju. To je nešto posebno u mom životu – kazao je Biščević za NAP.

Podsjećamo, rezultat utakmice bio je 1:1, a pogodak za Sarajevo je postigao sadašnji šef stručnog štaba Dženan Uščuplić u 57. minuti.

Biščević je tada imao nepunih 21 godinu. Iako danas nije fizički prisutan u FK „Željezničar“, napominje da su „srce i emocije uvijek tu kada je u pitanju Željo“.

- Informisan sam o svemu što se dešava oko „Željezničara“. Ponosan sam na to, bez obzira da li će Željo osvojiti bilo kakvu titulu, što je puno Željine djece (omladinski pogon „Željezničara“ op.a) u prvom timu. To je osnova za budućnost. Ja sam prošao to i dobro je da 70%, 80% ekipe čine ta Željina djeca. Mislim da je to prednost Želji nad Sarajevom – naglasio je Biščević.

Rezultat predstojećeg nedjeljnog derbija na Grbavici Biščević je prokomentirao riječima da je svaki derbi bitan ali da on „samo ide na Željinu pobjedu“.

- Bez obzira o kakvoj se konstelaciji snaga radi i možda jeste Sarajevo u nekoj formi, ali meni je najveći dobitak upravo taj veliki broj djece iz Željine škole. To je najveća prednost ta jačina i snaga djece, volja i emocije koje oni daju za taj dres – zaključio je Biščević.

#Sport