Članak

Igram redovno i vjerujem da ću biti putnik za Brazil

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u ponedjeljak objavljuje spisak putnika na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Sušić će pozvati 23 igrača koji će se okupiti u Sarajevu 15.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u ponedjeljak objavljuje spisak putnika na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Sušić će pozvati 23 igrača koji će se okupiti u Sarajevu 15. maja. O imenima nogometaša koji će putovati u Brazil niko javno ne govori, a za sada je samo izvjesno da će Elvir Rahimić u Brazil putovati kao član stručnog štaba.

S velikim nestrpljenjem i neizvješnošću ponedjeljak dočekuje i Senijad Ibričić nogometaš Kayseri Erciyesspora koji je u izjavi za novinsku agenciju Patria kazao da se nada da će putovati u Brazil te da će selektor znati cijeniti da je u posljednja dva mjeseca odigrao gotovo sve utakmice za matični klub.

- Sve je još na nivou špekulacija i niko javno nije govorio o spisku nogometaša reprezentacije BiH koji će putovati u Brazil, ali što se tiče mene sigurno da vjerujem da ću se naći na selektorovom spisku. Posebno jer sam u zadnja dva mjeseca odigrao skoro sve utakmice u klubu. A, to je ono što je prvi kriterij kod odabira selektora. Ja sam tu već deset godina i vjerujem i nadam se da ću biti na spisku za Brazil – kaže Ibričić za NAP.

On je dalje pojasnio da je u posljednje vrijeme reprezentacija BiH „uzdrmana“, ali da se stvari poslažu na svoje mjesto i da što hitnije treba vratiti atmosferu na nivo kakva je bila tokom kvalifikacija.

- Svašta je bilo, ali se trebamo ponašati kao da se ništa nije dešavalo. Sreća u nesreći je da se cijela stvar odigrala puno prije Svjetskog prevnstva pa imamo vremena i na okupljanju da se dodatno sredi. Atmosferu moramo vratiti na nivo koji smo imali – dodao je Ibričić, priznavajući da u ovom momentu ne razmišlja ni o čemu drugom osim o Sušićevom pozivu i opstanku njegovog tima u turskoj ligi.

Ibričić je uvjeren da je reprezentacija BiH u stanju da zauzme minimalno drugo mjesto u grupi u Brazilu.

- Ako budemo pravi kao što smo bili u kvalifikacijama sigurno možemo ići dalje. Ne treba osporavati ničije kvalitete i tako Iran i Nigerija sigurno nisu slučajni učesnici SP, ali ako realno pogledamo formu naših igrača imamo šansu za drugo mjesto u grupi – dodao je Ibričić.

Inače, BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu je u Grupi F sa Argentinom, Iranom i Nigerijom. Prvi susret izabranici selektora Safeta Sušića igrat će protiv Argentine, 15. juna u Rio de Janeiru. U drugoj utakmici  21. juna u Cuiabi nogometaši BiH igraju protiv Nigerije, dok se u trećem susretu 25. juna u Salvadoru sastaju sa Iranom. Svjetsko prvenstvo 12. juna otvorit će reprezentacije Brazila i Hrvatske, dok će se finale odigrati 13. jula 2014. godine.

 

#Sport