Članak

Anketa FACE TV: Najviše glasača će izgubiti SDA i SBB

Stranka demokratske akcije BiH (SDA) i Savez za bolju budućnosti BiH (SBB BiH) bi, sudeći prema anketi na dnevniku FACE TV, mogli izgubiti najveći broj glasova na narednim izborima, javlja bh. novinsk

Stranka demokratske akcije BiH (SDA) i Savez za bolju budućnosti BiH (SBB BiH) bi, sudeći prema anketi na dnevniku FACE TV, mogli izgubiti najveći broj glasova na narednim izborima, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Čak, 90 posto anketiranih smatra da će te dvije stranke izgubiti najveći broj glasača.

Prema rezultatima ankete koje je večeras saopćio Senad Hadžifejzović, 60 posto gledatelja ove televizije smatra da će najviše glasova na izborima 2014. u odnosu na ranije izbore, izgubiti SDA.

Nije poznato da li se zbog posljednjih događaja unutar SDA, gdje se usljed bolesti i najave povlačenja aktuelnog predsjednika SDA Sulejmana Tihića, rasplamsala borba njegovih nasljednika da što prije zauzmu fotelju i kontrolu, odrazili na ovakav ishod glasanja.

Istovremeno, čak 30 posto onih koji su glasali smatra da će najviše glasova izgubiti SBB, stranci kojoj su ovo tek drugi opći izbori od osnivanja. Iako se često u javnosti govori drukčije, ova anketa je pokazala da mali broj građana smatra da će SDP izgubiti glasače na izborima i to samo pet posto učesnika u anketi. Ostale stranke su pomenute samo u malim procentima, prenosi NAP. 

#BiH