Članak

Ruska TV tvrdi da Hrvati planiraju napraviti svoju državu u BiH!

Ruska televizijska mreža „Russia Today“ objavila je uoči obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine prilog u kojem tvrde kako Hrvati u BiH traže autonomiju, navodeći da to vodi u daljnu disol

Ruska televizijska mreža „Russia Today“ objavila je uoči obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine prilog u kojem tvrde kako Hrvati u BiH traže autonomiju, navodeći da to vodi u daljnu disoluciju države koja je već podijeljena u Dejtonu.

Prije samo nekoliko dana su opozicione stranke u Saboru Hrvatske također, tražile resktruktuiranje BiH i uspostavu trećeg entiteta sa hrvatskom većinom.

Televizijska mreža pod kontrolom zvanične Moskve, i to na engleskom jeziku u svom prilogu navodi izjave Petra Milića, člana Hrvatske stranke prava i Lea Pločkinića, vođe organizacije „Croatia Libertas“ koja već duže vrijeme zagovara treći entitet u BiH. Međutim, u prilogu ruske televizije ide se i korak dalje te se navodi da se za stolom „alternativne hrvatske vlade planira buduća država“!

Milić i Pločkinić u izjavama tvrde kako Hrvati u BiH nemaju svojih predstavnika u državnim vlastima te kako su prinuđeni tražiti autonomiju.

- Hrvatski nacionalisti sada traže autonomiju – navodi se u prilogu, u kojem se Mostar navodi kao primjer podjela te tvrdi kako Hrvati u bošnjački dio tog grada dolaze samo u policijskoj pratnji.

 

#BiH