Članak

Prijedlog o plaćama u institucijama BiH skinut s dnevnog reda

U toku rasprave o dnevnom redu Denis Bećirović (SDP) kazao je da je nedopustiva šutnja u vezi Rezolucije o Srebrenici, a koju spremaju Ujedinjeni narodi.

U zgradi Parlamenta BiH počela je sjednica Predstavničkog doma PSBiH, piše novinska agencija Patria. Šefik Džaferović, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH odmah na početku je kazao da su održane i različite sjednice komisija, a kazao je da je s dnevnog reda skinut Prijedlog zakona o dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, a čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut (SBB).

Ranije je Komisija za za finansije i budžet proslijedila je Vijeću ministara da u roku od 15 dana dostavi mišljenje o ovom Prijedlogu zakona.  

U toku rasprave o dnevnom redu Denis Bećirović (SDP) kazao je da je nedopustiva šutnja u vezi Rezolucije o Srebrenici, a koju spremaju Ujedinjeni narodi.

- Tražim da PD iskaže razumijevanje prema Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj s ciljem usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Predlažem da PD zaključi da smatra da priznanje o genocidu predstavlja temelj pomirenja u BiH, ali i regionu. Također predlažem da oni koji budu za današnje zaključke potpišu se i pošalju to u UN i druge zemlje koje čine napore da se ova Rezolucija usvoji - kazao je Bećirović. 

Nikola Špirić (SNSD) kazao je da ne treba narušavati dobrosusjedske odnose.

- Poštujući sve žrtve ja se bojim da ne pregrijemo posudu. Bojim se da ovakve rasprave neće doprinijeti napretku stanovništva - istakao je Špirić.

Staša Košarac (SNSD) istakao je da će i danas tražiti razrješenje Džaferovića s mjesta predsjedavajućeg ovog Doma. 

#BiH