Članak

Mućke: Kozadra objavio konkurs koji je istekao prije četiri dana!

Ministarstvo obrazovanja KS je danas na svojoj stranici objavilo konkurs u kojem je navedeno da je rok za prijave istekao 23. avgusta ove godine, javlja NAP.

Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo, kojim rukovodi v.d. premijera i ministar finansija Muhamed Kozadra jutros je objavilo konkurs za popunu radnih mjesta u Trećoj osnovnoj školi u Sarajevu, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Ništa u tome ne bi bilo sporno da konkurs već nije zatvoren prije četiri dana!?

Naime, Ministarstvo obrazovanja KS je danas na svojoj stranici objavilo link na pomenuti konkurs, a kojim se treba zaposliti više izvršilaca, ali je u samom konkursu navedeno da je on objavljen u novinama još 16. avgustva i da je rok za prijave istekao 23. avgusta ove godine.

To, bez ikakve sumnje, upućuje da se iza ovog, kao i iza većine drugih konkursa kriju mutni poslovi i već namještena radna mjesta za stranačke favorite ili rodbinu funkcionera. Objavom isteklog konkursa direktno su oštećene hiljade mladih i stručnih osoba iz Kantona Sarajevo koje su nezaposlene, a zvanična internet prezentacija ministarstva im jedini službeni izvor informacija, prenosi NAP.

 

#BiH