Članak

Stručni štab stigao u Belgiju: Neki Zmajevi još večeras stižu na okupljanje

Stručni štab na čelu sa selektorom Mešom Baždarevićem već je stigla u Brisel, a i neki nogometaši će još večeras stići u hotel.

Nogometna reprezentacija BiH sutra se okuplja u Belgiji gdje će 3. spetembra odigrati kvalifikacioni meč sa Belgijancima, piše novinska agencija Patria.

Stručni štab na čelu sa selektorom Mešom Baždarevićem već je stigla u Brisel, a i neki nogometaši će još večeras stići u hotel.

Baždarević je ranije izjavio da će igrači koji su na spisku dati sve od sebe, a da će stručni tim napraviti dobru kompoziciju kako bi došli do povoljnog rezultat. Također, Zmajevi poručuju da se ne plaše Belgijanaca, iako je Belgija sjajna ekipa.

Na Mešinom spisku su uglavnom igrači koji su i dosad činili okosnicu nacionalnog tima.

Golmani: Asmir Begović (Chelsea), Ibrahim Šehić (Qarabag), Jasmin Burić (Lech)

Odbrana: Mensur Mujdža (Freiburg), Emir Spahić (HSV), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Marin Aničić (Astana), Sead Kolašinac (Schalke), Ognjen Vranješ (Gaziantep), Toni Šunjić (Kuban), Edin Cocalić (Mechelen), Josip Kvesić (Antalya)

Vezni red: Edin Višća (Basaksehir), Izet Hajrović (Werder), Muhamed Bešić (Everton), Miralem Pjanić (Roma), Anel Hadžić (Sturm), Haris Medunjanin (Deportivo), Senad Lulić (Lazio), Tino Sven Sušić (Hajduk), Mario Vrančić (Darmstadt)

Napad: Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Roma), Ermin Zec (Qarabag) i Milan Đurić (Cesena). 

#Sport