Članak

Učestale krađe: Kradljivci sve češće koriste i djecu kao paravan

Dvije djevojke sa dvoje djece ušle su u kozmetički market i ukrale skupocjene kreme za lice. Kako je rekla prodavačica zaštitarima i policajcu koji su došli nekoliko minuta poslije, izletile su iz rad

U posljednje vrijeme učestale su krađe po tržnim centrima, prodavnicama, na ulici, ali i kozmetičkim marketima, piše bh. novinska agencija Patria. No, ono što zasigurno ranije nije bio slučaj je da sve više kradu žene koje u svoje „akcije“ vode i djecu.

Jedan takav slučaj dogodio se prije dva dana u sarajevskom naselju Dobrinja. Dvije djevojke sa dvoje djece ušle su u kozmetički market i ukrale skupocjene kreme za lice. Kako je rekla prodavačica zaštitarima i policajcu koji su došli nekoliko minuta poslije, izletile su iz radnje i sjele u automobil.

- Nikad ne bih rekla da bi majka sa djetetom mogla takvo nešto učiniti. Prvo su dugo razgledale police, zapitkivale, a onda su napravile neku gužvu s djecom, ukrale kreme i pobjegle – priča prodavačica koja je bila u šoku.

Nadzorne kamere snimile su kradljivice i automobil koji je bio u neposrednoj blizini kojim su pobjegle. I ranije su zabilježeni slučajevi gdje gospođe u zrelim godinama iskoriste trenutak kad ih niko ne gleda i ubace proizvod u torbe ili ceker koji često nose sa sobom. 

- Ne biste vjerovali na šta su sve žene spremne. Prije smo sve obraćali pažnju na muškarce, međutim izgleda da ćemo morati dobro povesti računa kad ulaze žene s djecom. Žao mi je zbog toga, ali sve što se ukrade nadoknadimo iz svog džepa - kazala je prodavačica jednog marketa u centru grada gdje je nedavno izvršena krađa parfema.

Također, kradljivice se koriste različitim prevarama pa tako ubacuju skupe kreme u jeftinija pakovanja i na kasi ih plate mnogo manje nego što im je zapravo cijena, piše Patria.

#BiH