Članak

Vlada FBiH izdvojila 300.000 KM za Općinu Gračanica

Nevrijeme je Gračanicu zahvatilo 23. avgusta 2014. godine, a u naletu vjetra, grada i kiše oštećeno je oko 1.000 stambenih objekata, dvije osnovne škole, Dom kulture, više trgovačkih i nekoliko stotin

Vlada FBiH iz Tekućih rezervi dodijelila je 300.000 KM Općini Gračanica u građevinskom materijalu - crijepu radi saniranja štete uzrokovane nedavnim nevremenom praćenim gradom, vjetrom i kišom, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Nevrijeme je Gračanicu zahvatilo 23. avgusta 2014. godine, a u naletu vjetra, grada i kiše oštećeno je oko 1.000 stambenih objekata, dvije osnovne škole, Dom kulture, više trgovačkih i nekoliko stotina privrednih objekata.

Federalni premijer Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu generalnog direktora „Coca-Cole HBC B-H“ d.o.o  Sarajevo Mircea Drajea koji ga je upoznao sa aktivnostima ove velike kompanije koja od maja poduzima aktivnosti s ciljem pomoći stanovništvu u poplavljenim područjima naše zemlje.

„Coca-Cola B-H“ namjerava plasirati dio svoje pomoći preko Fonda za pomoć nastradalim  područjima od  prirodne nesreće.

„Coca-Cola“ je stanovništvu na poplavljenim područjima u maju osigurala 75.000 litara flaširane vode, a 96 zaposlenika je učestvovalo u akcijama pomoći i radilo više od 1.180 volonterskih sati.

Kako je naglasio direktor Draje, ova kompanija je do sada, kao pomoć poplavljenim područjima, izdvojila donacije u vrijednosti od oko 840.000 kovertibilnih maraka, te će i u budućnosti nastaviti sa ovakvim akcijama.

#Biznis