Članak

Bajramović odgovorio Ivici Osimu: Džeko i Pjanić su svjetske klase

Nakon što je Ivica Osim u intervjuu za Avazov Sport ustvrdio "da su Džeko i Pjanić igrač manje u timu", javnost je iznenađena, pa i blago šokirana, prenosi novinska agencija Patria.

Nakon što je Ivica Osim u intervjuu za Avazov Sport ustvrdio "da su Džeko i Pjanić igrač manje u timu", javnost je iznenađena, pa i blago šokirana, prenosi novinska agencija Patria.

Niko u BiH od struke nije se usudio komenitrati izbor taktike Mehmeda Baždarevića, njegovu taktiku, a pogotovo ne igru Zmajeva. Osim je "udario" po najjačim, po glavnim igračima Rome i bh. reprezentacije.

U tonskom zapisu Osim je iz stručnog ugla objasnio "kako su to Džeko i Pjanić igrač manje"... 

- Nakon što je Osimov intervju izazvao blagi potres javio se Šener Bajramović, nogometni stručnjak s profi licencom, trener više domaćih klubova, nekadašnji selektor i kordinator mlade i olimpijske reprezentacije BiH, koji je, uz zvučna trenerska imena, jedini  iz BiH imao hrabrosti kandidirati se za selektora BiH, za Avazov Sport govorio je o reprezentaciji, Zmajevima, bh. trenerima...

Bajramović je u intervjuu replicirao Ivici Osimu.

- Iznenadilo me da tako renomirani trener, pa i stručnjak, kako hoćete, poput Osima, može do te mjere poniziti naše glavne igrače. Pa, Džeko i Pjanić su svjetske klase. Ispada da Roma ne zna šta je kupila. Ovakvi transferi se pripremaju dugo, traže se ciljana pojačanja, određeni profil igrača za svaku liniju u timu. Roma nije bezvezni klub. Naprotiv. Džeko je naš najbolji strijelac, dao je tolike golove u reprezentaciji, u Manchesteru, u Wolfsburgu... Bio je najbolji strijelac i šampion Bundeslige. Pjanić je genijalac, igrač poteza. Nije baš da ne trči. Pjanić je i trkački jako dobar. Ako se baš insistira na trci, pa ne trči Ronaldo, pa je svjetski igrač.  

Ne razumijem zašto se potencira kako neko s nekim ne može i kako mogu dva genijalca kakvi su Pjanić i Džeko biti igrač manje. Moja matematika govori drugačije; Džeku će u Briselu čuvati najmanje jedan, a često i dva igrača. Zar to nije naša prednost. O tome koliko je Pjanić jak u prekidima i kakve ima pasove suvišno je govoriti. Mislim da će tandem Pjanić i Džeko Romi donijeti titulu, a našu reprezentaciju odvesti na Evropsko prvenstvo - izjavio je za Avazov Sport Šener Bajramović.

#Sport