Članak

Banja Luka: Uhapšen dvojac, pronađena laboratorija za drogu, municija i novac

Tom prilikom je pronađena oprema i sredstva za laboratorijsku proizvodnju opojne droge ''skank'' i veća količina municije, a dvije osobe su uhapšene.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banja Luka, na području Grada Banja Luke i Laktaša, izvršili su pretrese na četiri lokacije i pretres dva putnička vozila, prenosi novinska agencija Patria.

Tom prilikom je pronađena oprema i sredstva za laboratorijsku proizvodnju opojne droge ''skank'' i veća količina municije, a dvije osobe su uhapšene.

Pretresom stambenih i pratećih objekata u ulicama Knjaza Miloša, Zmaj Ognjenog Vuka i Marka Lipovca u Banjoj Luci, kao i u mjestu Jaružani, opština Laktaši, te pretresom putničkih vozila 'Opel Astra' i 'Fiat Stilo', a koje koriste Đ.B. i D.V., oba iz Banja Luke, pronađena je oprema i sredstva za laboratorijsku proizvodnju opojne droge ''skank'' (ventilatori, lampe, provodnici, regulatori napona, mjerači vlažnosti, vage za precizno mjerenje i dr.), oprema za pakovanje opojne droge, manja količina zelene biljne materije koja po svom izgledu asocira na opojnu drogu marihuanu, 119 komada metaka za automatsko naoružanje call 7,62mmi 31 komad pištoljskih metaka call 7,62mm, te novac u iznosu od 2990 KM i 300 eura u različitim apoenima, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku (računari, mobilni telefoni, SIM kartice i dr.).

Đ.B. i D.V. su privedena u službene prostorije gdje je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su pušteni na slobodu. Protiv istih, Okružnom tužilaštvu Banja Luka, bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a RS. 

#CrnaHronika