Članak

Trening centar u Zenici: Okupljanje Zmajeva sutra do 21 sat

Većina reprezentativaca sletjet će na Međunarodni aerodrom Sarajevo nakon čega će se uputiti prema Zenici, piše bh. novinska agencija Patria.

Fudbalska reprezentacija BiH kako je planirano, okupit će se sutra u Zenici u Trening kampu NS BiH do 21 sat. No, većina reprezentativaca sletjet će na Međunarodni aerodrom Sarajevo nakon čega će se uputiti prema Zenici, piše bh. novinska agencija Patria. Selektoru će se odazvati 22 igrača sa spiska, osim Seada Kolašinca koji je prije nekoliko dana povrijeđen.

Prvi susret bh. Zmajeve očekuje već 4. septembra sa Lihtenštajnom, a bit će odigran na stadionu Tušanj u Tuzli. U prodaju je pušteno 8.000 ulaznica i većina je već prodata. Iako je riječ o prijateljskom meču, bit će to dobra provjera pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine koje će se održati u Francuskoj.

Već 9. septembra naša reprezentacija igra prvu kvalifikacionu utakmicu protiv selekcije Kipra na stadionu Bilino polje. Podsjećamo, u grupi su još Andora, Vels, Belgija i Izrael.

S obzirom da su se prije izvjesnog vremena od reprezentacije oprostili Senijad Ibričić, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić ovi susreti bit će i prilika za nove mlade igrače koje je pozvao selektor Safet Sušić, a kapitensku traku nosit će Edin Džeko.

#Sport