Članak

Eksplozija pred ukrajinskim parlamentom: U sukobima s policijom ranjeno najmanje 12 osoba

Nekoliko osoba oblivenih krvlju, među kojima je bilo policajaca i, čini se, novinara, ležali su na tlu ispred zgrade parlamenta, izvijestio je novinar AFP-a pošto je odjeknula snažna eksplozija

Desetak osoba ranjeno je u eksploziji ispred zgrade parlamenta u Kijevu tokom sukoba policije i demonstranata nezadovoljnih zbog donošenja nacrta spornog zakona kojim proruski istok dobiva veću autonomiju, prenosi novinska agencija Patria.

Nekoliko osoba oblivenih krvlju, među kojima je bilo policajaca i, čini se, novinara, ležali su na tlu ispred zgrade parlamenta, izvijestio je novinar AFP-a pošto je odjeknula snažna eksplozija.

Svjedoci na licu mjesta spominju da nije bila riječ o bezazlenoj eksploziji, budući da su šrapneli oštetili stakla na prozorima na drugom spratu parlamenta.

Građani putem društvenih mreža navode da je ozlijeđeno najmanje 100 osoba. Osoba odgovorna za bacanje eksplozivne naprave je navodno uhapšena.

Nešto prije toga, izbili su sukobi redarstvenih snaga i demonstranata, pošto je parlament prihvatio reformu kojom se separatističkom istoku, gdje traje rat, daje veća autonomija, piše Index. 

#Svijet