Članak

Hiljade turista u Jajcu bodrilo skakače sa vodopada

Na manifestaciji je veliki broj posjetitelja iz BiH i inostranstva , a u Agenciji za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca, koja je organizator takmičenja, nadaj

Hiljade turista došlo je gledati 2. Međunarodne skokovi sa vodopada u Jajcu, koji se održavaju danas, a za prestižnu nagradu bori se više od 30 skakača iz BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i sa Kosova, javlja novinska agencija Patria.

Na manifestaciji je veliki broj posjetitelja iz BiH i inostranstva, a u Agenciji za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca, koja je organizator takmičenja, nadaju se kako će broj turisti biti veći nego prošle godine, kada je skokove pratilo više od 5.000 posjetitelja.

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević kazao je kako je ova manifestacija od iznimne važnosti za turizam u Jajcu, ali i u cijelom kantonu

Osim za tri najuspješnija skakača ove godine će biti uručen i pehar prijelaznog karaktera kojeg će pobjednik čuvati do sljedećih skokova, kada će ga predati novom pobjedniku.

Vodopad u Jajcu svrstan je među najljepše vodopade svijeta, a ono što ga izdvaja je činjenica da se nalazi u centru grada. Viši je od 21 metar, prenosi NAP.

 

#Lifemagazin