Članak

Kadeti BiH najbolji na Olimpijadi mladih u Gruziji: U finalu savladali veliku Španiju

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH savladala je danas u finalu Olimpijade mladih (EYOF) favorizovanu Španiju rezultatom 89:79, pa se u Sarajevo vraća sa zlatnom medaljom.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH savladala je danas u finalu Olimpijade mladih (EYOF) favorizovanu Španiju rezultatom 89:79, pa se košarkaši u Sarajevo vraćaju sa zlatnom medaljom, prenosi novinska agencija Patria.

U prvom susretu u Tbilisiju u Gruziji izabranici selektora Josipa Pandže su savladali Latviju rezultatom 87:61. Nakon ovog BiH je bila bolja od domaćina Gruzije (81:74).  Bh. Zmajevi nastavili su nizati pobjede pa su preko Turske u trećem kolu i velike Njemačke u polufinalu došli do finalnog meča sa Španijom, koja nije imala rješenje za zlatne košarkaše Bosne i Hercegovine.

Za BiH su na Olimpijadi mladih (EYOF) nastupali: Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Sani Čampara, Lazar Mutić, Emir Čerkezović, Vedran Mirković, Aljoša Janković, Timur Ovčina, Srđan Kočić, Adi Alikadić, Nikola Đaković i Amar Barukčija, prenosi NAP.

 

#Sport