Članak

Maglaj: U srijedu otvaranje izložbe „Pusti svoju kreativnost“

Cilj radionice je bio podržati zainteresirane u njihovom likovnom i kreativnom izražavanju, putem različitih tehnika: crteža, slike, grafike, izrade nakita, oslikavanja na staklu, svili...

U ateljeu i galeriji „AB“ u srijedu u 19:00 sati bit će otvorena kolektivna izložba polaznika likovne i kreativne radionice „Pusti svoju kreativnost“, javlja bh. novinska agencija Patria.

Inače, izložba je rezultat rada profesorice Admire Bradarić, vlasnice galerije „AB“ sa polaznicima radionica u dobi od 12 godina. Radionice su se organizirale od 1. oktobra 2013. godine do 11. maja 2014. godine svake druge nedjelje. 

Cilj radionice je bio podržati zainteresirane u njihovom likovnom i kreativnom izražavanju, putem različitih tehnika: crteža, slike, grafike, izrade nakita, oslikavanja na staklu, svili... 

Cilj umjetnosti, nije prije svega, pravilno crtati, slikati nego znati putem likovnih tehnika pravilno se izražavati, a onda i naučiti pravilno crtati, slikati, kao i druge likovno kreativne tehnike. 

Poplave koje su polovinom maja zahvatile BiH, poharale su i Maglaj, a galerija je bila pod vodom. Napornim radom, Bradarić je uspjela renovirati objekat i organizirati sada već drugu izložbu. Izložba će biti otvorena do 20. septembra 2014. godine, piše Patria. 

#Lifemagazin