Članak

Prodaja ulaznica za susret BiH - Kipar počinje u utorak

Prodaja ulaznica za prvu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2016 između BiH i Kipra počinje sutra u 9 sati, saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Okupljanje fudbalske reprezentacije BiH bit će okončano danas u Trening centru u Zenici, a već sutra u 10:00 sati Zmajevi imaju prvi, a u 17:30 sati drugi trening. Izjave za medije planirane su 15 minuta prije treninga, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Već u srijedu „A“ reprezentacija odlazi u Tuzlu, a trening je planiran za 17:30 sati na stadionu Tušanj. U četvrtak u 17:00 sati počinje susret s Lihtenštajnom nakon koje će biti održana pres konferencija.

U petak je planiran trening u 17:30, u subotu i nedjelju jutarnji u 10:00 sati. Za ponedjeljak je predviđena press konferencija na stadionu Bilino Polje u 18:00 sati, a u 18:30 trening.

Prodaja ulaznica za prvu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2016 između BiH i Kipra počinje sutra u 9 sati, saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

-   Imajući u vidu kapacitet zeničkog stadiona, a uvažavajući i sigurnosni aspekt, štampano je 11.000 ulaznica, a cijene su 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM (jug i sjever). Prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu bit će izvršena na slijedeći način: 7.000 ulaznica putem poslovnica  ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“ – navode iz Saveza.

Kako je pojašnjeno u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama bit će primijenjeni sljedeći principi prilikom prodaje ulaznica:

- Jedna osoba može kupiti najviše tri ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta),

- Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena,

- Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu također neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica,

Ostatak od 4.000 rezervisanih ulaznica su za potrebe sljedećih kategorija: igrači, stručni štab, organizovane i registrovane navijačke grupe  reprezentacija BiH, stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija, članovi organa i tijela NS/FS BiH, kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza, klubovi Premijer lige BiH, zaslužni nogometni/fudbalski radnici, sponzori i partneri NS/FS BIH, organi i institucije državnog i entitetskog nivoa, administracija NS/FS BiH.

Fudbalska asocijacija Kipra dobiće 120 ulaznica za svoje navijače, koji će biti smješteni u dijelu zapadne tribine prema tribini sjever.                                                                                                                              

U utorak 9. septembra u 20:45 igra se utakmica s Kiprom, nakon koje će biti održana press konferencija, prenosi Patria.

#Sport