Članak

Intesa Sanpaolo banka revidira svoje prisustvo u Bosni i Hercegovini

Intesa Sanpaolo banka će razmotriti svoje prisustvo u Bosni i Hercegovini zbog nedovoljnog profita u poslovanju, izjavili su zvaničnici druge najveće italijanske banke, prenosi Bloomberg, a javlja bh.

Intesa Sanpaolo banka će razmotriti svoje prisustvo u Bosni i Hercegovini zbog nedovoljnog profita u poslovanju, izjavili su zvaničnici druge najveće italijanske banke, prenosi Bloomberg, a javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Naime, novi generalni direktor ove banke Karlo Mesina (Carlo Messina) planira značajno povećati profit banke do 2017. godine, te je predložio set mjera za reorganizaciju i ukidanje poslovnica.

Intesa, kako navode zvaničnici banke, će pojačati svoje aktivnosti u ključnim tržištima sa velikim potencijalom i to u Slovačkoj, Srbiji, Hrvatskoj i Egiptu, dok će razmotriti prisutnost u državama koje nemaju adekvatan nivo povrata, kao što su Albanija, BiH, Slovenija, Mađarska, Rusija i Rumunija.

Mesina planira do 2017. godine zatvoriti  oko 800 poslovnica i premjestiti 2.300 uposlenika kako bi ekonomičnije poslovali i uštedjeli na taj način 800 miliona eura, javlja NAP. 

#Biznis