Članak

Ćiro uvjeren u pobjedu Slobode

Još od kako je tuzlanska Sloboda ispala iz Premijer lige BiH u ovom gradu nije se osjećala nogometna euforija kao što je to slučaj danas. Pred derbi susret 20. kola Prve nogometne lige FBiH između Slo

Još od kako je tuzlanska Sloboda ispala iz Premijer lige BiH u ovom gradu nije se osjećala nogometna euforija kao što je to slučaj danas. Pred derbi susret 20. kola Prve nogometne lige FBiH između Slobode i bihaćkog Jedinstva u gradu soli samo se priča o nogometu.

Harizmatični šef stručnog štaba Slobode Miroslav Ćiro Blažević uvjeren je u pobjedu svojih momaka. Jedinstvo i Sloboda dvije su vodeće ekipe na tabeli. Ekipa iz Bihaća ima tri boda prednosti i eventualnom pobjedom bi jednom nogom zakoračila ka plasmanu u Premijer ligu BiH. S druge strane, Tuzlaci vjeruju da mogu Bišćanima nanijeti drugi poraz u prvenstvu i najaviti pohod ka prvom mjestu.

Još od ranih jutarnjih sati na ulicama Tuzle čuje se navijačka pjesma, a kako saznaje novinska agencija Patria i veliki broj ljubitelja nogometa iz sarajeva ide u Tuzlu na ovaj derbi.

Stadion Tušanj premal je da primi sve one koji su očito željni dobrog nogometa došli na ovaj derbi koji je počeo u 15 sati. Fukare su veličanstvenim koreografijama pozdrvaile nogometaše Slobode i trenera Ćiru.

 

#Sport