Članak

Novinari iz Sarajeva Ćiri poklonili pitu krompirušu

I dan nakon što je FK Sloboda savladala Jedinstvo iz Bihaća rezultatom 2:0 u Tuzli se ne stišava euforija. Svi pričaju i maštaju o ponovnom ulasku Slobode u Premijer ligu BiH, a naročito nakon jučeraš

I dan nakon što je FK Sloboda savladala Jedinstvo rezultatom 2:0 u Tuzli se ne stišava euforija. Svi pričaju i maštaju o ponovnom ulasku Slobode u Premijer ligu BiH, a ti snovi su postali su stvarnost nakon jučerašnje pobjede.

Trenutno je u Tuzli najveći heroj strateg crno-crvenih Miroslav Ćiro Blažević, koji je svojom harizmom, ali i znanjem doveo Slobodu u poziciju da se bori za ulazak u Premijer ligu BiH. Poslije jučerašnje utakmice slavilo se u Tuzli do kasnih večernjih sati, a Ćiro je iz Sarajeva dobio poseban poklon, prenosi novinska agencija Patria.

Naime, poznati sportski novinar Muhamed Bikić i druge kolege iz Sarajeva su Ćiri donijeli pitu krompirušu, inače omiljeno jelo popularnog Ćire.

Iako se zbog dugog puta pita ohladila nakon veličanstvene pobjede Ćiro je gotovo u jednom dahu pojeo krompirušu rekavši da nema nigdje bosanske i sarajevske pite.

#Sport