Članak

I USD zvanično prihvatio ujedinjenje sa SDP-om

Podsjećamo, na današnjoj sjednici GO SDP-a prihvaćeno je ujedinjenje sa USD-om, a što će se zvanično potvrditi i na vanrednom kongresu ove stranke 6. decembra. Ove dvije stranke djelovat će pod imenom

Danas je na sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora Unije socijaldemokrata  razmatran Prijedlog sporazuma o ujedinjenju Unije socijaldemokrata sa SDP BiH. Glavni odbor stranke na prijedlog Predsjedništva Unije socijaldemokrata, apsolutnom većinom (57 ZA, 2 PROTIV i 3 suzdržana) prihvatili su Prijedlog sporazuma o ujedinjenju Unije socijaldemokrata sa SDP BiH, saopćeno je iz USD-a, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Na zasjedanju je ocijenjeno da je krajnje vrijeme za objedinjavanje socijaldemokratije, što su pokazali i rezultati Općih izbora 2014. godine. Socijaldemokratija je društveno-politička vrijednost bosanskohercegovačkog društva, koja se mora sačuvati, revitalizirati  i osnažiti kako bi ponovno postala jedna od najsnažnijih političkih opcija u Zemlji. Ujedinjenje socijaldemokratije kao ključnog faktora objedinjavanja bosanskohercegovačkog društva je izraz političke odgovornosti prema budućnosti BiH. Unija socijaldemokrata u ove procese ušla je, uvjerena da će se i druge stranke socijaldemokratske i građanske provenijencije, iz cijele Bosne i Hercegovine, u narednom periodu pozitivno očitovati o objedinjavanju socijaldemokratije - saopćeno je iz Unije socijaldemokrata.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici GO SDP-a prihvaćeno je ujedinjenje sa USD-om, a što će se zvanično potvrditi i na vanrednom kongresu ove stranke 6. decembra. Ove dvije stranke djelovat će pod imenom Socijaldemokratska partija BiH.

#BiH