Članak

NS BiH: Halilhodžić iz privatnih razloga ne može biti selektor

Halilhodžić se nada da će u anrednom periodu postati selektor BiH.

Iako je rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog  saveza Bosne i Hercegovine  iskazalo snažnu  želju i namjeru  za angažovanjem Vahida Halilhodžića na upražnjenu  poziciju selektora  A reprezentacije BiH,  poslije razgovora  Predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića sa Halilhodžićem, obavljenog večeras u Mostaru, definitivno je potvrđeno da ovaj istaknuti stručnjak neće biti novi selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, saopćeno je iz NS BiH, prenosi agencija Patria.

- Kao što je javnosti  poznato, delegacija NS/FS BiH je proteklog četvrtka u Makarskoj održala sastanak  sa Halilhodžićem, koji se tada nije izjasnio da će preuzeti našu najbolju selekciju, s tim što je ostavljena mogućnost novog sastanka u Mostaru. Međutim, tokom večerašnjeg sastanka, Halilhodžić je predsjedniku Begiću ponovio da iz privatnih razloga u ovom trenutku nije spreman za saradnju sa NS/FS BiH, ali je i naglasio da se nada da će u narednom periodu postati  selektor Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju.

NS/FS BiH  izražava  žaljenje što Vahid Halilhodžić, i pored maksimalnih napora rukovodstva NS/FS BiH, nije bio u mogućnosti prihvatiti poziv i preuzeti  „A“ reprezentaciju, te mu  želi mu mnogo sreće i uspjeha u daljem radu.

Nadležna Komisija Izvršnog odbora  NS/FS BiH, na čelu sa predsjednikom Begićem,  nastavlja dalje aktivnosti  sa ciljem definisanja prijedloga kandidata za selektora, kojeg će birati IO NS/FS BiH.

#Sport