Članak

Imotski: Kod Hrvatice i Srbina pronađeno šest automatskih pušaka i hrpa municije

Protiv njih je podnesena krivična prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su predati policijskom pritvorskom nadzorniku.

(Patria) - Granična policija Postaje Imotski pronašla je automatske puške i municiju u automobilu u kojem su bili državljanka Hrvatske (32) i državljanin Srbije (35), koji su uz krivičnu prijavu predati pritvorskom nadzorniku, saopćila je danas splitsko-dalmatinska policija.

Temeljem naloga suda u nedjelju, 7. maja, obavljena je pretraga vozila koje koristi 35-godišnji državljanin Srbije i tom je prilikom pronađeno i oduzeto ukupno šest automatskih pušaka i 338 komada razne municije.

Kriminalističku istragu proveli su službenici Postaje granične policije Imotski i policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta, naveli su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Protiv 32-godišnje državljanke Hrvatske i 35-godišnjeg državljanina Srbije podignute su krivične prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te su predati policijskom pritvorskom nadzorniku, dodaje se u saopćenju.

#Region #Hrvatska #Hapšenje #Oružje