Članak

Vučić kritikovao proteste protiv nasilja u Srbiji

Naveo je da se na taj način "na najbrutalniji način iskorištavaju emocije ljudi".

(Patria) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kritikovao je proteste protiv nasilja koje je danas u Beogradu, Novom Sadu i još nekoliko tamošnjih gradova organizovala opozicija.

- Iskreno sam kao predsjednik zamolio ljude da ne organizuju ovakvo nešto ne zato što sam bio uplašen ili ugrožen, već zato što sam smatrao da je to loše za zemlju - rekao je Vučić večeras gostujući na televiziji Happy.

Ocijenio je da se na taj način "na najbrutalniji način iskorištavaju emocije ljudi".

- Očekivao sam da će u uvijenoj formi da ponude neke mjere. Na kraju, od svih prijedloga sve se svelo na suhu politiku, o budućnosti naše djece nisu brinuli nijedne sekunde - naveo je Vučić.

Hiljade ljudi prošetalo je danas u tišini centralnim ulicama Beograda do zgrade Vlade Srbije na protestu "Srbija protiv nasilja".

Na protest su pozvale stranke parlamentarne opozicije, a povod je reakcija države nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila 3. i 4. maja.

Skup je organizovan bez govora i obraćanja a organizatori su, pored ostalog, zatražili zaustavljanje promovisanja nasilja u medijima i javnom prostoru.

Zatraženo je i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy, na kojoj Vučić gostuje, i hitno ukidanje programa koji "promovišu nasilje, nemoral i agresiju", poput reality programa.

Za ispunjenje zahtjeva, koji su pročitani na početku i na kraju protesta, vlastima je dat rok do 12. maja.

#Region #Srbija #AleksandarVučić #Protesti