Članak

Ruski avion koji se srušio na Sinaju imao mehanički kvar, nema dokaza o terorističkom djelu

Navodno je avion nakon što je poletio "nestao" sa radara 23 minute. Egipatska kontrola leta kazala je da su izgubili vezu sa ruskim avionom koji je letio na relaciji Sharm el-Sheikh - St. Petersburg.

Ruski putnički avion srušio se u subotu na gorju Sinaj, kazao je u izjavi egipatski premijer Sharif Ismail, piše CNN, prenosi bh. novinska agencija Patria. 

Prema dostupnim informacijama u avionu su se nalazile 224 osobe, od toga 217 putnika i 7 članova posade. Na lice mjesta upućene su desetine ekipa hitne pomoći.

Navodno je avion nakon što je poletio "nestao" sa radara 23 minute. Egipatska kontrola leta kazala je da su izgubili vezu sa ruskim avionom koji je letio na relaciji Sharm el-Sheikh  - St. Petersburg.

Ruski ministar vanjskih poslova kazao je da uposlenici Ruske ambasade prate situaciju, a prema informacijama avion je potpuno uništen, a sumnja se da nema preživjelih. 

Prema nekim informacijama, avion je imao mehanički kvar koji je uzrokovao pad.

Kkao piše Guardian, iako u sjevernom dijelu Sinaja postoje grupe islamskih militanata, nema dokaza da je avion namjerno srušen, potvrdile su egipatske sigurnosne službe.

#Svijet