Članak

Dvodnevna sjednica PIC-a u Sarajevu

U utorak i srijedu, članovi Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira će razmatrati sveukupnu političku situaciju u zemlji, dvadeset godina nakon potpisivanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, tren

Politički direktori iz zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira sastat će se u Sarajevu 1. i 2. decembra, radi razmatranja trenutne situacije u Bosni i Hercegovini, prenosi bh. novinska agencija Patria.

U utorak i srijedu, članovi Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira će razmatrati sveukupnu političku situaciju u zemlji, dvadeset godina nakon potpisivanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, trenutne izazove u pogledu napretka zemlje i kako dalje unaprijediti reformski program koji stoji pred Bosnom i Hercegovinom.

U srijedu, politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH i razgovarati o predstojećim prioritetima u zemlji. 

U srijedu u 16:00 sati bit će održana Konferencija za štampu visokog predstavnika i prvog zamjenika visokog predstavnika nakon sastanka političkih direktora Upravnog odbora. 

#BiH