Članak

UIO BIH: Izvršene neophodne popravke na GP Rača

Kako je postojećim Zakonom o graničnoj kontroli nadležnost za održavanje graničnih prijelaz povjerena UIO, neophodno je da se u u budžetu Uprave osiguraju dovoljna sredstva kako bi se prijelazi mogli

Uprava za indirektno oporezivanje je u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima izvršila nephodne popravke na graničnom prijelazu Rača, saopćeno je iz UIO BiH, prenosi novinska agencija Patria.  

Kako bi se popravilo opšte stanje na graničnom prijelazu Rača postavljen je novi sanitarni kontejner sa četiri toaleta, a izvršena je i restauracija postojeće tuš kabine.

Pored toga, izvršeno je čišćenje i dezinfekcija bazena sa vodom, ugradnja hidrohlorinatora za doziranje vode hlorom, kao i ugradnja filtera za prečišćavanje vode. Popravke na graničnom prijelazu rača urađene su u skladu sa raspoloživim sredtvima u budžetu Uprave namijenjenim za tekuća održavanja.

Podsjećamo, od ukupno 89 graničnih prijelaza koje ima Bosna i Hercegovina, na 54 prijelaza se nalaze službenici Uprave za indirektno oporezivanje, dok se na ostalim graničnim prijelazima nalaze samo pripadnici Granične policije BiH.

Kako je postojećim Zakonom o graničnoj kontroli nadležnost za održavanje graničnih prijelaz povjerena UIO, neophodno je da se u u budžetu Uprave osiguraju dovoljna sredstva kako bi se prijelazi mogli održavati na način da pruže zadovoljavajuću uslugu svim građanima i poreskim obveznicima, stoji u saopćenju. 

#BiH