Članak

Tarifno plaćanje utroška toplotne energije počinje od 1. avgusta 2016. godine

Na prijedlog Ministarstva komunalnih privrede i infrastrukture KS, a zbog procjene da bi ova preraspodjela u ovom trenutku dodatno opteretila korisnike u sistemu centralnog grijanja, Vlada je prihvati

Vlada Kantona Sarajevo danas je usvojila izmjenu Odluke o visini tarifnih stavova u kojoj se utvrđuje novi datum primjene obračuna i fakturisanja isporuke toplotne energije za objekte bez mjerenja, a to je 1. avgust 2016. godine, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Predviđeni datum za početak primjene ranije usvojenog tarifnog sistema, odnosno nove metodologije obačuna isporučene toplotne energije, bio je 01. januar 2016. Na prijedlog Ministarstva komunalnih privrede i infrastrukture KS, a zbog procjene da bi ova preraspodjela u ovom trenutku dodatno opteretila korisnike u sistemu centralnog grijanja, Vlada je prihvatila izmjenu po kojoj će primjena ovakvog obračuna početi 01. avgusta 2016. godine, odnosno razdvojenog obračuna utroška toplotne energije u mjesecima grijne sezone i onima van nje - saopćeno je.

Kako je ranije pojašnjeno iz KJKP Toplane Sarajevo tarifni sistema bit će po principu 7+5, odnosno korisnici će plaćati veći račun u zimskim mjesecima (oktobar-april), a manji račun u ljetnim mjesecima (maj-septembar).

#BiH