Članak

Zbog problema s papirologijom Nadir Hajro ne putuje u SAD

S obzirom da je i ovo prestižno takmičenje izuzetno bitno, ne osjećam se zakinutim, nastavljam pozitivno razmišljati i sve svoje snage usmjeravam kako bih nas što bolje predstavio na Evropskom prvenst

Nadir Hajro, jedini bodibilder u BiH sa cerebralnom paralizom ipak neće otputovati u SAD na takmičenje Arnold Classic 2016 zbog proceduranih poteškoća i papirologije, piše bh. novinska agencija Patria.

On je dobio vizu za SAD, ali je ostatak papirologije zakasnio.

Hajro se tim povodom obratio i putem društvenih mreža 26. februara:

- Kontaktirali su me nadležni ljudi iz SAD-a, koji su me strpljivo vodili i pomagali kroz sve zavrzlame koje prolaze sportisti iz zemalja "trećeg svijeta". Obavijestili su me da je došlo do poremećaja u komunikaciji i birokratskim procedurama na relaciji Sarajevo – Španija – SAD, te da su moji papiri stigli kasno, te da im nedostaju neki dokumenti (vjerovatno usljed poštanskih problema).

Da, to ujedno znači da se bez papira ne mogu takmičiti u SAD-u ove sezone, ali da ću umjesto toga otići na Evropsko prvenstvo u Španiju, koje se održava u maju.

S obzirom da je i ovo prestižno takmičenje izuzetno bitno, ne osjećam se zakinutim, nastavljam pozitivno razmišljati i sve svoje snage usmjeravam kako bih nas što bolje predstavio na Evropskom prvenstvu.

Hvala svim mojim sponzorima, svim čelnim ljudima i dobrim ljudima sto su pokazali razumijevanje i radost što ću, ipak, maksimalno iskoristiti sezonu. Hvala vama što me pratite i nadam se da ćete me podržati na putu ka evropskom zlatu, a svjetsko zlato će nas čekati sljedeći put - napisao je Hajro.

#BiH