Članak

Crnokošuljaši proustaškog A-HSP-a se postrojili u centru Zagreba

Na drugoj strani Trga okupili su se kontraprosvjednici iz Radničke fronte, njih pedesetak, koji su razvili transparente.

Proustaška Autohtona hrvatska stranka prava ove je godine uspjela na zagrebačkom Trgu bana Jelačića postrojiti svoju stranačku, crnokošuljašku vojsku, jer je vlast udovoljila njihovom zahtjevu za okupljanje. Riječ je o stranci u čijem logu stoji "za dom spremni", a hrvatski grb počinje prvim bijelim poljem, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Uoči održavanja najavljenog "postrojavanje časnika na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu", desetak je policijskih vozila poredano na Trgu, očito spremni da reagiraju u slučaju eventualnih nemira. U 11.45 sati 15-ak crnokošuljaša postrojilo se na Trgu, javlja N1. Prisegnuli su da će se boriti "za oslobođenje Hrvatske iz ropstva Europske unije". Stigli su i prosvjednici Radničke fronte, koji su najavili kontraprosvjed.

Na drugoj strani Trga okupili su se kontraprosvjednici iz Radničke fronte, njih pedesetak, koji su razvili transparente.

- Poručujemo svim fašistoidnim snagama u Hrvatskoj, koje svojom ultrareakcionarnom zločinačkom ideologijom žele očuvati hrvatski tajkunistan takav kakav jest ili od njega načiniti još nazadnije mjesto, da im nećemo dopustiti da neometano marširaju ulicama naših gradova.

#Region