Članak

Čović uputio čestitku povodom 1. marta Dana nezavisnosti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragana Čovića povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. marta 2016. godine uputio je čestitku, prenosi novinska agencija Patria.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragana Čovića povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. marta 2016. godine uputio je čestitku, prenosi novinska agencija Patria.

- Narodima i građanima Bosne i Hercegovine upućujem srdačne čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina je prije 24 godine postala nezavisna i međunarodno priznata država. Taj historijski trenutak ostati će zabilježen kao datum koji je opredijelio stanovnike Bosne i Hercegovine da svoju domovinu grade kao suverenu i nezavisnu državu.

Tog dana smo preuzeli i obavezu da ćemo nastaviti zajednički graditi BiH onakvu za kakvu smo se opredijelili izjašnjavajući se na referendumsko pitanje, a to znači državu ravnopravnih građana, konstitutivnih naroda i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.

Kao država i kao zajednica bit ćemo uspješni onoliko koliko iskreno i predano budemo radili na tome. To prije svega znači da u našoj zemlji moramo do kraja izgraditi ambijent uzajamnog prihvaćanja, povjerenja, razumijevanja, uvažavanja, saradnje i poštovanja.

U budućnosti nas čekaju brojni izazovi, težak i zahtjevan put koji vodi u Evropsku uniju. Na tom putu moramo biti jedinstveni u svom nastojanju da, zajedničkim snagama, sa željom i vjerom u bolje sutra, postanemo dio evropske porodice. Iskreno vjerujem da je taj cilj naša budućnost kojoj svi najiskrenije težimo - stoji u čestitki Čovića.

 

#BiH