Članak

DF poručuje članstvu da ostanu jedinstveni

Poručujemo članstvu Demokratske fronte da ostanu jedinstveni u provođenju jedine normalne, realne, principijelne i poštene politike koju ćemo na lokalnima izborima pretvoriti u što veći broj mandata -

Demokratska fronta u saopćenju za javnost prije dva dana najavila je svojevrsnu kampanju protiv Demokratske fronte, koja se vodi i sa lijeve i sa desne strane političkog spektra, a koja ima za cilj unutrašnje razbijanje stranke. Postali smo „trn u oku“ i prepreka planu totalne podjele ove zemlje, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Nakon Mostara, na udaru tih „jastrebova“ je naša organizacija u Livnu. S toga, objavljujemo Priopćenje Ureda za informiranje Demokratske fronte Županije/Kantona 10.

- U ime Demokratske fronte Županije/Kantona10 -  izvješćujemo žitelje/građane ove Županije/Kantona, kao i javnost Bosne i Hercegovine da se u stranci odvijaju redovne aktivnosti kao i pripreme za općinske izbore. Što se tiče navodnog osipanja članstva, svjedočimo suprotnom i svakodnevnom pristupanju novih članova. Indikativan je priliv članstva iz nacionalnih stranaka što dokazuje pravilan i principijelan pristup vođenju stranačke politike. Kada se govori o “nezadovoljnim„ i takozvanim „uhljebima“ u Ž/K 10 – njih nema, jer stranka jednostavno nije bila u vlasti. S toga smatramo da je članak na portalu SB, objavljen 28.3.2016. godine, tendenciozan i neistinit.

Kada govorimo o lokaciji sjedišta livanjskog ogranka stranke, informacije koje je plasirao ovaj portal su lažne, jer stranka ima u zakupu poslovni prostor u centru grada i nastavlja sa aktivnim pripremama za lokalne izbore. Također navodimo da su gđa Ivana Robović i  g. Niko Baković, članovi Glavnog odbora i Predsjedništva Demokratske fronte, jedni od najistaknutijih članova stranke uopće i da po statutu stranke aktivno sudjeluju u procesu decentralizacije stranke.

Po statutu Demokratske fronte član Glavnog odbora i član Predsjedništva ne može biti ni na kakvoj funkciji na nižim razinama. S toga je konstatacija o uzurpaciji vlasti od strane Nike Bakovića neistinita i lažna. Kada je riječ o zastupnici Demokratske fronte u Federalnom parlamentu, gđi Suzani Galić, možemo reći da smo ponosni na njen rad. Isto tako, niti jedan novinar nije kontaktirao nikoga od prozvanih članova Demokratske fronte kako bi provjerio istinitost navedenih informacija, što je, blago rečeno, zlonamjerno.

Poručujemo članstvu Demokratske fronte da ostanu jedinstveni u provođenju jedine normalne, realne, principijelne i poštene politike koju ćemo na lokalnim izborima pretvoriti u što veći broj mandata - saopćeno je iz DF-a.

#BiH