Članak

Nezavisni odbor nije smijenio direktora DKPT: Vilić nije odgovoran za napad na Vučića

Na današnjoj sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH razmatrana je smjena Mirsada Vilića, direktora Direkcije za koordinaciju polcijskih tijela, ali za njegovu smjenu nije bilo dovoljno

Na današnjoj sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH razmatrana je smjena Mirsada Vilića, direktora Direkcije za koordinaciju polcijskih tijela na zahtjev Dragana Mektića ministra sigurnosti BiH, ali za njegovu smjenu nije bilo dovoljno glasova, javlja reporter novinske agencije Patria.  

Za smjenu su glasala tri člana Nezavisnog odbora, protiv su bila tri i dva suzdržana. Kako je kazao Enes Obralija, zamjenik predsjednika Nezavisnog odbora za smjenu je bilo potrebno sedam glasova. Obralija je kazao da je Direkcija dostavila izvještaj provođenju internog postupka o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula 2015. godine.

- Ni iz jednog argumenta nije moguće zaključiti da postoji odgovornost Mirsad Vilića za slučaj koji se desio. Taj događaj se ne može opravdati i jedan od zaključaka je da će se NO na jednoj od prvih sljedećih sjednica baviti eventualnom disciplinskom odgovornosti direktora Vilića - kazao je Obralija.

Obralija je komentirao i inicijativu za smjenu NO koju je pokrenula ad hoc komisija.

- To pitanje će se naći na sjednici PD PS BiH 5. aprila po prijedlogu komisije - kazao je Obralija.

#BiH