Članak

Afera Agram: Dokazi protiv Bandića dobijeni prisluškivanjem proglašeni nezakonitima

Na zagrebačkom Županijskom sudu počela je rasprava o osnovanosti optužnice protiv Milana Bandića i još 15 suoptuženih te dvije pravne osobe u aferi Agram. Optuženi su da su oštetili Grad Zagreb i drža

Optužno vijeće u slučaju Milan Bandić sve dokaze koji su prikupljeni prisluškivanjem proglasio je nezakonitima, javlja N1,prenosi novinska agencija Patria.

Na zagrebačkom Županijskom sudu počela je rasprava o osnovanosti optužnice protiv Milana Bandića i još 15 suoptuženih te dvije pravne osobe u aferi Agram. Optuženi su da su oštetili Grad Zagreb i državu za 26 miliona kuna. 

Milan Bandić nije došao na Županijski sud, piše HRT, a nisu viđeni ni njegovi suoptuženici Slobodan Ljubičić i Petar Pripuz. Optuženici nisu ni obavezni doći na sjednicu nakon koje optužno vijeće optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti tužilaštvu na odluku.

Vijeće treba odlučiti hoće li optužnicu potvrditi, odbaciti ili eventualno vratiti tužilaštvu na doradu. Ako optužnica bude potvrđena sud će sazvati pripremno ročište na kojem će se među ostalim odrediti i datum početka mogućeg suđenja, piše Index. 

#Region