Članak

Susret sa Cormack: Ivanić zabrinut zbog kreiranja negativnog ambijenta između BiH i Srbije

Ivanić je izrazio zabrinutost zbog kreiranja negativnog političkog ambijenta u poslјednje vrijeme, posebno kad su u pitanju odnosi BiH i Srbije. Istakao je da je neophodno da svi vodeći politički akte

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić susreo se danas s ambasadoricom SAD-a u BiH Maureen E. Cormack, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, prenosi novinska agencija Patria.

Na sastanku je razgovarano o općim političkim prilikama u BiH, te izgledima za rješavanje nekih od aktuelnih otvorenih pitanja, posebno izmjenama Statuta Grada Mostara, kako bi se ispoštovala Odluka Ustavnog suda, te usaglašavanju o izmjenama Izbornog zakona i objavlјivanju rezultata popisa stanovništva iz 2014. godine.  

Naglašena je potreba nastavka reformskih procesa koji su neophodni za ispunjavanje uslova za sticanje kandidatskog statusa u EU. Bilo je riječi i o mogućnostima aktiviranja Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP).

Ivanić je izrazio zabrinutost zbog kreiranja negativnog političkog ambijenta u poslјednje vrijeme, posebno kad su u pitanju odnosi BiH i Srbije. Istakao je da je neophodno da svi vodeći politički akteri preuzmu odgovornost i rade na smirivanju prilika i unapređenju međusobnih odnosa i saradnje, stoji u saopćenju. 

#BiH