Članak

Nastavlja se kontrola spornih potrošača vode, kazne za nelegalne priključke rigorozne

Nakon usvajanja Zakona o komunalnim djelatnostima, koji je jučer, 30.marta 2016. godine na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo donesen po hitnom postupku, KJKP „Vodovod i kanalizacija“d.o.o. Sarajevo

Nakon usvajanja Zakona o komunalnim djelatnostima, koji je jučer, 30.marta 2016. godine na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo donesen po hitnom postupku, KJKP „Vodovod i kanalizacija“d.o.o. Sarajevo  nastavlja kontrolu i isključenja spornih potrošača sa vodovodne mreže, prenosi novinska agencija Patria.

- Nakon usvajanja Zakona o komunalnim djelatnostima od strane Skupštine Kantona Sarajevo, u KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo održan je hitan sastanak Uprave preduzeća sa uposlenicima koji su uključeni u proces otkrivanja nelegalnih potrošača gdje su postavljeni  tačni i  jasni ciljevi za dalje aktivnosti na isključivanju potrošača koji nelegalno koriste vodovodni sistem  – kazao je Nezir Hadžić, direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“d.o.o. Sarajevo.

Ovom prilikom je naglašeno da će u narednom periodu svi raspoloživi ljudski resursi biti upućeni na teren koji će izvršiti kontrolisanje spornih potrošača za koje je prethodno ustanovljeno da na nelegalan način manipulišu vodovodnim instalacijama i bez odobrenja KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo.

- Apelujem na sve naše potrošače koji izvode ovakve radnje da iste obustave jer će kazne za nelegalno korištenje vodovodnog sistema biti jako rigorozne. Takvi subjekti će se prvenstveno isključivati iz sistema vodosnadbijevanja,  a kazne za pravna lica će biti u iznosu od 10.000 do 30.000 KM - ističe direktor Hadžić.  

#BiH