Članak

Baždarević pruža priliku igračima iz BHT Premijer lige: Pozvano 29 fudbalera na testiranje

Među pozvanim igračima su i neki bivši reprezentativci Adnan Zahirović i Miroslav Stevanović koji sada igraju za FK Željezničar. Iz ovog kluba pozvana su još tri igrača Vedran Kjosevski, Srđan Stanić,

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević zajedno sa drugim članovima Tehničkog odjela NS BiH i svojim saradnicima 5. aprila u Trening centru Zenica održat će jednodnevno okupljanje 29 igrača koji nastupaju za klubove koji se takmiče u BH Telecom Premijer ligi, gdje će proći određene testove i odigrati kontrolnu utakmicu.

Svi pozvani igrači su kandidati za A selekciju. 

Direktor Tehničkog odjela Denijal Pirić predstavio je plan okupljanja.

- Predvidjeli smo jednodnevno okupljanje nakon utakmica 23. kola i prozivku smo zakazali  u utorak u 9:15, a već u deset sati počećemo sa testiranjem. Poslijepodne, u 15:30 sati, kandidati podijeljeni u dvije ekipe, će odigrati kontrolnu utakmicu i nakon toga se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima.

Pored ovih aktivnosti u srijedu, 6. aprila održat ćemo i jednu radionicu na kojoj će učestvovati šefovi stručnih štabova BH Telecom Premijer lige te selektori svih muških reprezentacija.

Selektor Baždarević i njegov stručni štab će pripremiti prezentacije o „Savremenoj metodologiji rada u fizičkoj pripremi igrača“, te „Priprema tima za utakmicu“, a očekujemo da svi prisutni aktivno učestvuju u diskusiji kao i da se čuju različita razmišljanja o ovim temama.

Među pozvanim igračima su i neki bivši reprezentativci Adnan Zahirović i Miroslav Stevanović koji sada igraju za FK Željezničar. Iz ovog kluba pozvano je još pet igrača Vedran Kjosevski, Srđan Stanić, Nermin Zolotić, Aleksandar Kosorić i Kerim Memija.

Iz FK Sarajevo pozvana su četiri igrača od kojih je Haris Duljević već igrao u prijateljskom susretu sa Švicarskom. 

Spisak igrača pogledajte ovdje  

#Sport