Članak

Smjenom Zubca istraga o Bobar banci završena: Uhapšena i Chetniksova supruga

U maju prošle godine novinska agencija Patria pisala je o Ani Mirosavljević, direktorici i predsjednici Uprave Bobar banke, koja je likvidirana u decembru 2014. godine. Tada su svi kominteni banke zav

U maju prošle godine novinska agencija Patria pisala je o Ani Mirosavljević, direktorici i predsjednici Uprave Bobar banke, koja je likvidirana u decembru 2014. godine. Tada su svi kominteni banke zavijeni u crno, ali se ime direktorice gotovo i nije nikako spominjalo u javnosti. 

U današnjoj akciji SIPA-e, kako nezvanično saznaje Patria, uhapšena je i Ana Mirosavljević. Njena uloga, a po zadatku SNSD-a, je bila da skriva od javnosti informacije o Bobar banci.

Ana Mirosavljević je supruga kontroverznog i kompromitiranog Jovice Mirosavljevića Chetniksa, bivšeg komandanta Specijalne jedinice SIPA-e, koji je prije nekoliko mjeseci napustio ovu agenciju, i skrasio se u Misiji OSCE-a u Ukrajini. 

Kao član NO RiTE Ugljevik, Ana Mirosavljević je imala zadatak da „čuva leđa“ Žiki Kruniću, inače predsjedniku Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH koji imenuje direktora SIPA-e i nekadašnjeg direktora RiTE Ugljevik.  

Sa te pozicije Krunić je više od godinu dana uspješno odolijevao zakonu i nije želio suspendovati Gorana Zubca sa mjesta direktora SIPA-e (osuđen na godinu zatvora uslovno zbog odbijanja pružanja pomoći tokom 7. februara 2014. godine kada je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH).

Zubac pak, sa direktorske pozicije na mjestu komandanta Specijalne jedinice SIPA-e čuvao je Jovicu Mirosavljevića, čime se zatvara krug koji je više nego uspješno godinama izvlačio milione maraka za SNSD. 

No, smjenom Zubca sa pozicije direktora, te odlaskom Chetniksa u Ukrajinu, očišćen je teren za hapšenje svih odgovornih u aferi Bobar banka. Dolaskom Perice Stanića za direktora istraga je provedena za kratko vrijeme, a rezultat su današnja hapšenja u Banja Luci i Bijeljini. 

#BiH