Članak

Zbog neplaćenih kazni i teških prekršaja policija oduzela automobil od 42-godišnjaka

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH i neplaćenih novčanih k

Policijski službenici IV PU su u ulici Hadželi, općina Hadžići, u četvrtak poslijepodne iz saobraćaja isključili putničko motorno vozilo marke “VW Golf 3”, registarskih oznaka LG-NB-11, kojim je prije sticanja prava na upravljanje motornm vozilom i pod dejstvom alkohola upravljao R.G., rođen 1974. godine, nastanjen u Sarajevu, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH i neplaćenih novčanih kazni u iznosu od oko 8.000,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od R.G. je privremeno oduzeto navedeno motorno vozilo. Isto je deponovano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo “Butmir”.

#CrnaHronika