Članak

Arnautović: Moja tužba je odbijena, sumnjam da je autor teksta koji je objavljen Sanja Vlaisavljević

Na redakcijski mail stigao je demant Samira Arnautovića koji novinska agencija Patria objavljuje bez ikakvih korekcija i u cjelosti.

Na redakcijski mail stigao je demanti Samira Arnautovića koji novinska agencija Patria objavljuje bez ikakvih korekcija i u cjelosti. 

-U tekstu “Profesor Samir Arnautović izgubio sudski spor protiv Sanje Vlaisavljević“ od 29. 4. 2016., objavili ste notornu neistinu da je Sanja Vlaisavljević “dokazala“ svoje navode. Ovako nešto ne samo da nije konstatirano u presudi, nego nije bilo ni predmet sudske rasprave.

Istina je da je Općinski sud u Sarajevu prvostepeno presudio da odbija moj tužbeni zahtjev. Također je istina da smo se višekratno u ovom sudskom sporu žalili na pristrasnost sudije, što vi, kao ni druge tvrdnje mojih odvjetnika i mene, nikada niste objavili.

Naravno, slijedi drugostepeni postupak, u kojem će svi navodi biti ponovno preispitani. Budući da ponovljeno objavljujete neistine, za koje sumnjam da je autor Sanja Vlaisavljević osobno, smatram da su vaše namjere krajnje tendenciozne, neprofesionalne i sračunate na nanošenje štete jednoj strani u sporu!, stoji u dopisu koji potpisuje Samir Arnautović. 

Novinska agencija Patria obavještava gospodina Samira Arnautovića da je na redakcijski mail jučer poslijepodne stiglo saopćenje za javnost koje potpusuje gospođa Sanja Vlaisavljević, o čemu postoje i dokazi.

#BiH