Članak

Bivšem komandantu OVK i poslaniku Azemu Sulji 30 dana pritvora

Kako su naveli iz tužilaštva, radi se o slučaju koji obuhvata krivična djela organizovanog kriminala, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, krivotvorenje zvaničnih dokumenata i davanje i prima

Eulexow sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je bivšem poslaniku Demokratske partije Kosova, Azemu Sulji, pritvor od 30 dana, prenosi novinska agencija Patria. 

Sulja se u petak predao Policiji Kosova pošto tokom pretresa njegove kuće u srijedu nije se nalazio na Kosovu. On se smatra da je bio na čelu kriminalne grupe koju čine građani Kosova i Srbije. U srijedu, 27. aprila, na Kosovu je sprovedena operacija hapšenja i pretresa na 42 lokacije, a u kojoj je bilo uključeno 350 policajaca.

Kako su naveli iz tužilaštva, radi se o slučaju koji obuhvata krivična djela organizovanog kriminala, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, krivotvorenje zvaničnih dokumenata i davanje i primanje mita.

Ukupno je 40 osumnjičenih u ovoj krivičnoj istrazi, a šestoro njih je bilo uhapšeno. Lider grupe, Azem Sulja, bivši komadant Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i poslanik u skupštini Kosova, tokom operacije EULEX policije kao i kosovske, toga dana bio je u bijegu. Sulja je inače u četvrtak podnio ostavku na mjesto poslanika Kosova.

#Region