Članak

Otvaranje obnovljenog vrtića "Stari grad" u Doboju

Ambasada SAD-a u BiH sa zadovoljstvom najavljuje otvaranje obnovljenog vrtića “Stari grad” u Doboju, jedinog vrtića u ovoj opštini koji nije obnovljen nakon poplava u maju 2014. godine, prenosi novins

Ambasada SAD-a u BiH sa zadovoljstvom najavljuje otvaranje obnovljenog vrtića “Stari grad” u Doboju, jedinog vrtića u ovoj opštini koji nije obnovljen nakon poplava u maju 2014. godine, prenosi novinska agencija Patria.

Obnova vrtića rezultat je partnerstva Ambasade SAD-a u BiH i Grada Doboja. Inžinjer ambasade SAD-a u BiH osigurao je svoju ekspertnu pomoć, dok je Evropska komanda Oružanih snaga SAD-a, putem ambasadinog Ured za saradnju u oblasti odbrane u BiH, obezbijedila sredstva u iznosu od oko 235.000 dolara za završetak rekonstrukcije objekta, a Grad Doboj opremio je vrtić i asfaltirao put do njega. Od septembra ove godine, skoro 200 djece koristiće usluge ovog vrtića.

Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack i gradonačelnik Doboja Obren Petrović obratiće se prisutnima na svečanoj ceremoniji koja će se održati u vrtiću “Stari grad”, ulica Vojvode Mišića bb u Doboju, u petak 6. maja sa početkom u 15:00.

 

#BiH